Χωρίς κινητή τηλεφωνία η Κίσσαμος


Κίσσαμος

Παρακολουθώ με αρκετό ενδιαφέρον την πρωτοφανή καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων να κλείσει την επίγεια κεραία της Cosmote στην πόλη της Κισσάμου με αποτέλεσμα από το πρωί της  Πέμπτης, 2 Απριλίου 2009 , οι κάτοικοι (περίπου 8.000) να μην έχουν σήμα στο κινητό τους. Επειδή δεν έχω ακούσει ξανά για παρόμοιο περιστατικό μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το θέμα δεν έχει προβληθεί από την τηλεόραση.

Το θέμα ξεκίνησε με την κινητοποίηση συλλόγων γονέων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχοντας την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Κισσάμου, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων και αφού έγιναν ασφαλιστικά μέτρα, είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τρεις διαφορετικοί σταθμοί οι οποίοι βρίσκονταν εγκατεστημένοι σε ακίνητα της περιοχής που δεν απέχουν μεταξύ τους πάνω από πενήντα μέτρα. Οι εταιρείες επισημαίνουν πως η απόφαση του δικαστηρίου που έκανε αποδεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα βασίστηκε στο ότι δεν διέθεταν έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων.

Τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει αρχίσει να αποκαθίσταται με την υποστήριξη κεραιών που βρίσκονται περιφερειακά της πόλης. Το σήμα βέβαια συνεχίζει να είναι ασθενές με αποτέλεσμα οι επικοινωνίες να γίνονται με μεγάλη δυσκολία. Το θέμα καλύπτεται πλήρως από τον Ιωάννη Παπαδάκη και το blog του ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;, με συνεχείς αναφορές για κάθε εξέλιξη που υπάρχει.

Πολλές φορές προσπαθώντας να δώσω μία απάντηση στο ερώτημα αν η κινητή τηλεφωνία είναι πιο επικίνδυνη από το κάπνισμα, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μου είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα τα χρησιμοποιούμε ευρέως τα τελευταία 10, άντε 15 χρόνια. Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και η «ιστορία» με το κάπνισμα; Πόσα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν ώσπου να διαπιστώσουμε πόσο κακό κάνει στην υγεία μας; Μήπως τελικά είναι μικρό το χρονικό διάστημα ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία μας; Μήπως η κινητή τηλεφωνία είναι τελικά «το τσιγάρο του 21ου αιώνα»;

, , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)