Unboxing Nod SATA HDD Docking Station HDS-001


The BoxΠρόσφατα αντικατέστησα τον βασικό δίσκο του συστήματός μου με δύο Seagate Barracuda ST31000528AS χωρητικότητας 1TB ο καθένας, τους οποίους ρύθμισα να δουλεύουν στο Ubuntu 10.10 (maverick) σε RAID 1. Έτσι κάποιοι δίσκοι μικρότερης χωρητικότητας περίσσεψαν και προκειμένου να «κάθονται» ήθελα να τους αξιοποιήσω κυρίως για αντίγραφα ασφάλειας. Ο πιο εύκολος τρόπος ήταν να αγοράσω ένα Docking Station που να υποστηρίζει δίσκους SATA 3,5″ κυρίως, προκειμένου να μπορώ να έχω γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα. Τελικά κατέληξα στη λύση της Nod λόγω τιμής, συνδεσιμότητας (USB & eSata) και έξτρα θυρών (USB Hub & Card Reader). Δεν με ενδιέφερε η ακριβότερη λύση με υποστήριξη USB 3.0 επειδή κανένας από τους δύο υπολογιστές μου (laptop & desktop) δεν διαθέτει θύρες που να το υποστηρίζουν.

Το βίντεο το τράβηξα με μία compact camera, χωρίς να την «στήσω» κάπου με αποτέλεσμα να έχει προβληματάκια με την εστίαση..

Χαρακτηριστικά :

 • Συμβατή με όλους τους SATA δίσκους 2,5″ ή 3,5″ ιντσών έως 2TB
 • Συνδέεται μέσω USB 2.0 και eSATA
 • Έχει USB 2.0 Hub 2 θυρών
 • Card Reader με θύρες για M2, TF, MS/MS DUO και SDHC/MMC
 • 2 χρόνια εγγύηση

The Box - Features

Η συσκευασία περιέχει :

 • Το HDD Docking Station
 • Καλώδιο USB
 • Καλώδιο eSATA
 • Τροφοδοτικό ρεύματος
 • Καλώδιο τροφοδοσίας
 • CD-ROM με οδηγό εγκατάστασης
 • Εγχειρίδιο χρήσης (περιέχει ελληνικά)

Device Zoom View Device Back View Device Up View

Δούλεψε άψογα τόσο σε Windows 7 αλλά και σε Ubuntu 10.10 (maverick) 64bit αφού αναγνωρίζεται άμεσα χωρίς προβλήματα και από τα δύο λειτουργικά. Τα USB Hub και το Card Reader λειτούργησαν με όλα τα flash memory και τις κάρτες μνήμης που δοκίμασα. Το φωτιζόμενο μπλε κουμπάκι στο επάνω μέρος υποστηρίζει το «one touch backup» κάτι που δεν δοκίμασα διότι προφανώς για να δουλέψει, χρειάζεται να εγκατασταθεί το λογισμικό που υπάρχει στο CD-ROM.

Device Front View with DiskΗ πρώτη δοκιμή που έκανα αφού το σύνδεσα σε Windows 7 ήταν να αντιγράψω ένα αρχείο μεγέθους 1,8GB περίπου στον σκληρό δίσκο του Docking Station. Πρώτα μέσω eSATA και στην συνέχεια μέσω USB. Το περίεργο είναι ότι από eSATA η ταχύτητα αντιγραφής κάποια στιγμή έπεσε στα 13MB/s, ενώ από USB για το ίδιο αρχείο δεν κατέβηκε κάτω από 30MB/s. Αυτή την στιγμή το έχω συνδεδεμένο μόνιμα στο desktop όπου χρησιμοποιώ  Ubuntu, μέσω θύρας USB (δεν έχω eSATA στο desktop) και η ταχύτητα αντιγραφής κυμαίνεται στα 30MB/s.

, , , , , ,

 1. #1 by Γεώργιος Χαλιορής on Μάιος 6, 2011 - 21:26

  Αγαπητέ φίλε θα ήθελα αν είναι δυαντό να μου σκανιάρεις και να μου στείλης με email τίς σύντομες οδηγίες του HDS-001 γιατί τίς έχω χάσει. Το CD με τους drivers τους έχω μα δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 2. #2 by Armado on Μάιος 7, 2011 - 10:42

  Ανέβασα τις οδηγίες http://giannakopoulos.eu/docs/hds-001.pdf, το cd με τους drivers δεν νομίζω να το χρειαστείς αφού η συσκευή αναγνωρίζεται άμεσα από Linux ή Windows.

 3. #3 by Nikos on Ιούνιος 9, 2011 - 20:27

  Λες να δουλευει με το egreat m34a που εχει ε-sata?

 4. #4 by Armado on Ιούνιος 10, 2011 - 09:54

  Δοκίμασα να το συνδέσω, μέσω θύρας USB στο WD TV Live και αναγνώρισε τον δίσκο, ως εξωτερικό χωρίς πρόβλημα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα δουλέψει στο Egreat το οποίο αν δεν κάνω λάθος έχει και θύρες USB.

 5. #5 by George on Ιούλιος 1, 2011 - 20:32

  Φίλε μου, το κουμπάκι για το BackUp ξερεις πως δουλεύει; Στο CD μέσα δεν υπάρχει σχετικό software για OneTouch Back Up…

 6. #6 by Armado on Ιούλιος 3, 2011 - 19:09

  Δεν το έχω δοκιμάσει, πίστευα ότι στο CD θα υπάρχει software (τουλάχιστον για Windows) ώστε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δυνατότητα από την στιγμή που την «παρουσιάζουν» και σαν χαρακτηριστικό της συσκευής.

 7. #7 by sddghe on Ιούλιος 19, 2011 - 11:16

  To cd exei mesa MONO tous drivers gia windows 98…ara papas mou fainetai to one button back up.
  Epishs otan to syndeso me to esata to card reader den leitourgei…leitourgei mono otan to balo me to usb kalodio…symbainei to idio kai me to diko sas?

 8. #8 by Anastasios on Απρίλιος 3, 2017 - 09:56

  Φίλε μου από αναζήτηση βρήκα το βιντεό σου με την παρουσίαση του Nod SATA HDD Docking Station HDS-001.
  Εχω την συσκευή αλλά δεν ξέρω ποιό είναι το τροφοδοτικό της. Θα μπορούσες να ανεβάσεις το σχεδιάγραμμα της συνδεσμολογίας στον ακροδέκτη (φις μινι philips) του τροφοδοτικού, που απεικονίζεται στο τροφοδοτικό. Δυστυχώς από το βιντεάκι δεν φαίνεται καθαρά. Ευχαριστώ πολύ.

 9. #9 by Armado on Απρίλιος 3, 2017 - 11:40

  Ανέβασα μια φωτογραφία στο παρακάτω Link με τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού :

  https://www.dropbox.com/s/d15xoub0nbeobci/IMG_20170403_123100.jpg?dl=0

  Ελπίζω να σε βοήθησα.

 10. #10 by Anastasios on Μάιος 10, 2017 - 22:56

  Armado σε ευχαριστώ πολύ.
  Μου έλυσες τα χέρια.
  Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την ανταπόκριση
  να είσαι καλά..

(will not be published)