Θέμος Podcast


Themos PodcastΣυνεχίζω με τον Θέμο (timaras) και το «Θέμος Podcast». Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2007 με το Επεισόδιο μηδέν ή beta attempt, που κατά την άποψή μου, κατάφερε να κάνει την καλύτερη εισαγωγή που έχω ακούσει ποτέ. Στην πρώτη του προσπάθεια εξηγεί τα πάντα για το τι θέλει να κάνει, για την θεματολογία του, την διάρκεια που θα έχει το podcast του κλπ.

Παρουσίασε 5 επεισόδια το 2007, 27 το 2008 και 10 το 2009 φτάνοντας σήμερα στο επεισόδιο νούμερο 40, έχοντας βγάλει 42 συνολικά μαζί με το beta και ένα μισό, το 33,5 το οποίο αναφερόταν αποκλειστικά στην τηλεοπτική σειρά Lost.

Ασχολείται και με την τεχνολογία, κυρίως θα έλεγα από την σκοπιά του «απλού» αλλά «ψαγμένου» χρήστη και σχεδόν σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζει ένα θέμα φυσικής. Ο τρόπος που αναλύει τα θέματα του είναι εκπληκτικός, αφού έχει την δυνατότητα να δώσει στον οποιονδήποτε να καταλάβει αυτό που θέλει να ‘πει. Ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο θέμα που αφορά την φυσική, όπου υπάρχουν εξειδικευμένες ορολογίες, με τις λέξεις και τον τρόπο που τις χρησιμοποιεί, καταφέρνει να γίνεται κατανοητός σ’ όλους.

Κάθε Podcast διαρκεί περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα, στο τέλος του οποίου παρουσιάζει το θέμα της φυσικής, ενώ ίσως είναι ο μοναδικός που παίζει εκτός από podsafe και κλασική μουσική.

Τον κατατάσσω πολύ ψηλά στην λίστα των Podcast που ακούω και ελπίζω το 2010 να συνεχίσει με περισσότερα επεισόδια, διότι το 2009, με το ζόρι «ανέβαζε» ένα τον μήνα.

Το Podcast του βρίσκεται εδώ ενώ το Feed εδώ.

,

  1. No comments yet.
(will not be published)