LG DVX172 DivX Player


Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από παλαιότερη μου καταχώρηση στις 24 Ιανουαρίου 2007, 00:52:01 σε blog που πλέον δεν λειτουργεί.


Αρκετοί είναι εκείνοι που αγόρασαν ένα DivX Player και εκ’ των υστέρων διαπίστωσαν ότι δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους. Άλλοι, ίσως πιο τυχεροί, μετά από αναβάθμιση λογισμικού του κατασκευαστή ή τρίτου, κατάφεραν να ‘δουν ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους. Υπάρχει όμως και μία τρίτη κατηγορία, αυτών που δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα από τα παραπάνω. Το LG DVX 172 λοιπόν, είναι μία από τις συσκευές που έχει ενσωματωμένη την υποστήριξη ελληνικών.

Συσκευή & Κουτί

Η συσκευασίας περιλαμβάνει τα εξής :

 • Το DivX Player φυσικά
 • Remote Control
 • Δύο μπαταρίες AA
 • Καλώδιο RCA για το βίντεο
 • Καλώδιο RCA (L/R) για τον ήχο
 • Εγχειρίδιο Οδηγιών (Ελληνικά & Αγγλικά)

Περιεχόμενα Συσκευασίας

Η πρώτη εντύπωση που σου δίνεται όταν έχεις στα χέρια σου το DivX τηςLG είναι πως πρόκειται για κάτι ψεύτικο. Λίγο η μικρή σε μέγεθος συσκευή,λίγο το ότι είναι ελαφρύ, δεν σε πείθουν ότι μπορεί να κάνει αυτά που υπόσχεται.

Συσκευή - Μπροστινή Όψη

Η συσκευή διαθέτει τις παρακάτω εξόδους :

In & Out

In & Out

 • Digital Out (Coaxial)
 • Video Out (RCA)
 • Audio Out (RCA Left & Right)
 • SCART
 • Component Video Out (Progressive Scan, RCA Y,Pb/Pr)

Στο επάνω μέρος της συσκευής υπάρχουν τα κουμπάκια Power (αριστερά) και Open/Close, Play, Stop, Skip Previous, Skip Next (δεξιά).

Κουμπιά

Το Remote Control είναι μικρό με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να δυσκολεύεσαι να πατήσεις κάποιο από τα μικρά πλήκτρα. Με το τηλεχειριστήριο έχεις την δυνατότητα χειρισμού άλλης τηλεόρασης (Power, Program, Volume και AV) εφ’ όσον είναι LG/Goldstar, Zenith, Samsung, Sony ή Hitachi.

Remote Control Back Remote Control Front

Μέσα από τα μενού των ρυθμίσεων, τα οποία είναι στα ελληνικά μπορείτε να κάνετε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την εικόνα και τον ήχο.

Γλώσσα : Το μενού της γλώσσας αφορά κυριώς ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αναπαραγωγή ταινιών DVD καθώς οι υπότιτλοι για τις DivX ταινίες ρυθμίζονται από το πλήκτρο Subtitle.

Γλώσσα

Έκθεση : Μοναδικό μειονέκτημα εδώ είναι ότι σε ευρεία οθόνη 16:9, η αναπαραγωγή μίας ταινίας με αναλογία 2,333 εμφανίζεται σαν 1,777.Με αποτέλεσμα να την βλέπεις με λανθασμένη αναλογία, χωρίς δηλαδή το μαύρο πλαίσιο της ταινίας πάνω και κάτω.

Έκθεση

Ήχος : Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάλογα με τον τύπο κωδικοποίησης του ήχου υπάρχει επιλογή για τον τρόπο που θα τον εξάγει. Μπορούμε να επιλέξουμε το bitstream, για αναπαραγωγή σε άλλη συσκευή με αποκωδικοποιητή 5.1 ή το PCM, για φιλτράρισμα του ήχου σε ηχητικό σήμα δύο καναλιών. Η συσκευή υποστηρίζει τα πρότυπα Dolby Digital και DTS.

Ήχος

Κλείδωμα : Μπλοκάρει την αναπαραγωγή DVD βάσει του περιεχομένου τους.

Κλείδωμα

Η συσκευή μπορεί να αναπαράγει αρχεία DivX «.avi«,».mpg«,».mpeg» μέγιστης ανάλυσης 720×576 pixels και υποστηρίζει υπότιτλους μορφής SubRip (.srt), SAMI (.smi), SubStation Alpha (.ssa), MicroDVD (.sub), SubViewer 1.0 & 2.0 (.sub) και TMPlayer (.txt). Επίσης υποστηρίζει τα codecs DivX 3.xx έως 5.xx, Xvid, Mp43 και 3ivx.

Επιλογή Ταινίας


Κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής με το πλήκτρο Display έχουμε την δυνατότητα να εμφανίσουμε τις διάφορες πληροφορίες μιας ταινίας.

Ταινία


Για την ενεργοποίηση των ελληνικών υπότιτλων αρκεί να κρατήσουμε πατημένο το πλήκτρο Subtitle για 2-3 δευτερόλεπτα και να πληκτρολογήσουμε 1253 για την ελληνική κωδικοσελίδα.

Ταινία

Το μοναδικό που δεν μου άρεσε με τους υπότιτλους είναι ότι εμφανίζονται σε ένα διάφανο πλαίσιο, χωρίς όμως να είναι τόσο ενοχλητικό. Για να εμφανιστούν οι υπότιτλοι είναι απαραίτητο το αρχείο π.χ. «.srt» να έχει το ίδιο όνομα με το αρχείο «.avi»

Ταινία

Το LG DVX 172 κατάφερε να αναπαράγει όσες ταινίες DivX και αν δοκίμασα. Μοναδικές εξαιρέσεις 2-3 ταινίες όπου κόλησε τελείως, χωρις να ανταποκρίνεται σε καμία εντολή από το remote control ή από την συσκευή. Μόνο με διακοπή ρεύματος ήταν δυνατό να επανέλθει ή προσπερνόντας στο Forward το σημείο όπου κολούσε. Η Συσκευή υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων MP3 & WMA, καθώς και εικόνων JPEG.

Το αρχείο πρέπει να έχει επέκταση «.jpg» και να έχει ανάλυση έως 5 megapixel (σύμφωνα με το εγχειρίδιο). Πάντως το LG DVX 172 κατάφερε να ανοίξει χωρίς πρόβλημα φωτογραφίες και με 6 megapixel.

Εικόνες


Στην προβολή εικόνας σε πλήρης οθόνη υπάρχει η δυνατότητα περιστροφής της ή αναπαραγωγή όλων σαν slideshow.

Εικόνα Πλήρης Οθόνη


Εν κατακλείδι, το DivX Player της LG αποτελεί μία πολύ καλή συσκευή αφού είναι από τις λίγες που υποστηρίζουν ελληνικούς υπότιτλους και καταφέρνει να αναπαράγει τις περισσότερες μορφές αρχείων.

 1. No comments yet.
(will not be published)