Έδεσσα


Δεν το είχαμε προγραμματισμένο από καιρό αυτό το ταξίδι, αντίθετα μπορώ να ‘πω ότι ήταν στην κυριολεξία απόφαση της τελευταίας στιγμής. Κάπως έτσι έτυχε και βρέθηκαμε (εγώ και η Χρύσα) στην Έδεσσα αυτή την Κυριακή.

Αποφάσισα να διανύσουμε την απόσταση από τη Ξάνθη έως την Έδεσσα χαλαρά, απολαμβάνοντας την διαδρομή χωρίς να μας πιέζει ο χρόνος, γι’ αυτό και επέλεξα «το μικρό» της οικογένειας (Daihatsu Cuore) να μας μεταφέρει εκεί. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτικός, διότι τόσο μεγάλη απόσταση δεν είχε το Cuore στο ιστορικό του, όμως και στα 614 χιλιόμετρα που διανύσαμε συνολικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.

Η Έδεσσα είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας κατά την άποψή μου, που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το καταπράσινο πάρκο των καταρρακτών με τα αιωνόβια πλατάνια και η εκπληκτική θέα που σου δίνει το υψόμετρο που είναι κτισμένη η πόλη.

Πολύ καλό φαγητό (και τιμές) έχει η Ταβέρνα «Οι Κύκνοι» που βρίσκεται έξω από την Έδεσσα, μετά το χωριό Άγρας του γνωστού «Καπετάν Άγρα» (Τέλλος Άγρας), δίπλα σε μία τεχνητή λίμνη που είναι και υγροβιότοπος. Η λίμνη βρέχει τρία χωριά : τον Άγρα, το Νησί και τα Βρυτά.

Όλες οι φωτογραφίες που έβγαλα υπάρχουν εδώ.

, , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)